A może ktoś by mi doradził jak usunąć mleczko do samochodu.
Kupiłem coś takiego: LINK i zastosowałem na niebieskim lakierze. Wszystko cacy i ładnie wyszło.
Zachęcony efektem użyłem tego na czarnym lakierze. Jeżeli ma to znaczenie to lakier był nowiutki na Skodzie Yeti. To co wyszło to po prostu tra-ge-dia :evil:
Jakieś smugi, plamy jednym słowem masakra. Myłem już ten samochód wszystkim co mogłem. Byłem kilka razy na myjni automatycznej, na ręcznej, myłem jakimś szamponem samochodowym który ma ponoć owady zbierać, myłem gąbka i ludwikiem. Dalej nic. Co prawda trochę już tego mniej, ale nadal jest. Jeżeli w takim tempie będzie to ustrojstwo znikać to potrzyma się pewnie jeszcze z rok.
Jak naśliniłem palec i tarłem dostatecznie długo to w tym miejscu starłem te mleczko, więc zdjąć się da. Ale oczywiście nie da rady takiej metody zastosować na cały samochód
Może by umyć dokładnie cały samochód, a później przetrzeć go ścierką nasączoną spirytusem ? Co o tym sądzicie ?
eroberto1, masz takie zastawy w tym wątku, tylko poszukaj
Np. strona nr 1 i str. 13.
Doszedłem do 10 strony i doszedłem do wniosku że nie mam pojęcia o temacie, do tej pory była gąbka z kauflanda ludwik na służbowe auto i do boju a od swojego chce sie się więcej...
A może ktoś by mi doradził jak usunąć mleczko do samochodu.
Kupiłem coś takiego: LINK i zastosowałem na niebieskim lakierze. Wszystko cacy i ładnie wyszło.
Zachęcony efektem użyłem tego na czarnym lakierze. Jeżeli ma to znaczenie to lakier był nowiutki na Skodzie Yeti. To co wyszło to po prostu tra-ge-dia :evil:
Jakieś smugi, plamy jednym słowem masakra. Myłem już ten samochód wszystkim co mogłem. Byłem kilka razy na myjni automatycznej, na ręcznej, myłem jakimś szamponem samochodowym który ma ponoć owady zbierać, myłem gąbka i ludwikiem. Dalej nic. Co prawda trochę już tego mniej, ale nadal jest. Jeżeli w takim tempie będzie to ustrojstwo znikać to potrzyma się pewnie jeszcze z rok.
Jak naśliniłem palec i tarłem dostatecznie długo to w tym miejscu starłem te mleczko, więc zdjąć się da. Ale oczywiście nie da rady takiej metody zastosować na cały samochód
Może by umyć dokładnie cały samochód, a później przetrzeć go ścierką nasączoną spirytusem ? Co o tym sądzicie ?
Pozdrawiam
Cleaner DODO LimePrime
lub
CF 02 z SCHOLLa to plyn kontrolny i odtluszczacz wiec powinien to usunac
nie mamy tego jeszcze na sklepie ale jest do sprowadzenia koszt okolo 40-45zloty pojemnosc 500ml ze spryskiwaczem
Cleaner DODO LimePrime
lub
nie mamy tego jeszcze na sklepie ale jest do sprowadzenia koszt okolo 40-45zloty pojemnosc 500ml ze spryskiwaczem
W środę będę w Wawie. Dasz radę to do tego czasu załatwić ?
Cleaner DODO LimePrime
lub
W środę będę w Wawie. Dasz radę to do tego czasu załatwić ?
takie szybkie pytanie musze nakleić naklejkę na dach taka żeby antena od cb nic nie porysowała.
ii tu właśnie sedno sprawy czy musze jakoś przegotować powierzchnie żeby to się dobrze trzymało odtłuścić itp? jak tak to co i jak dzięki.
ja u siebie przemyłem ajaxem do szyb z alkoholem, wysuszyłem, przetarłem mikrofibrą i się trzyma spokojnie, zero bąbli czy coś ale czy to profesjonalnie jest to nie wiem, używałem co miałem pod ręką :diabelski_usmiech
takie szybkie pytanie musze nakleić naklejkę na dach taka żeby antena od cb nic nie porysowała.
ii tu właśnie sedno sprawy czy musze jakoś przegotować powierzchnie żeby to się dobrze trzymało odtłuścić itp? jak tak to co i jak dzięki.
ja kupiłem w norauto podkładkę na magnes ? która się sama przyczepia i łatwo ją ściągnąć z lakieru, spróbuj może Ci się przyda
Kazda podkladka czy guma pod antene i tak rysuje lakier,na moim dachu dokladnie widac gdzie antene stawiam
wiec naklejka z przezroczystej folli jest jak najbardziej przydatna + guma na antenie
A miejsce pod naklejke najlepiej odtluscic jakims alkoholem
0) karcher badz myjka nieopodal domu/mieszkania/garazu ( tego nie musisz kupowac, ale tym bedziesz usuwal pierwszy brud z auta )
Namierzasz - musi byc i basta - bo woda pod cisnieniem sciagniesz "pierwszy" brud z autka.
1) szampon + 2xwiaderka + cosik do mycia - rekawica badz gabka - do wyboru
Jako szampon - polecilbym Dodo juice Sour Power ( z dodatkiem wosku )- zajefajny zapach jablek :P, tudziez Shampersa Nielsena ( bez wosku )
2x przezroczyste ( bardzo wazne, cobys ocenil ile syfu juz jest w wodzie ) wiadra - najlepiej 5 litrow
Rekawica lub gabka - ja polecam rekawice Nigrina - rozne kolory byly - z jednej strony siatex ( idealny na robale i takie tam ) a z drugiej strony fredzle z mikrofibry - fajne sie tym myje, nie meczy
2) glinka + cos do poslizgu dla glinki
Glinka - niebieska clay bar - 85 zl - rabat i starczy Ci na dlugo ( pamietaj tylko, bo to istotne dla poczatkujacego, ze jak Ci upadnie, to ma isc do kosza - chyba ze odetniesz usyfione kawalki i jestes w 101% pewien, ze nic wiecej nie ma w srodku - bo pozniej kaplica
+ cosik do poslizgu - moge Kuba lub Andrzej cos niskobudzetowego doradza
3) jakis dobry recznik waflowy do wycierania autka
Woskow jest tyle, ze masakra - mialem juz przyjemnosc pracowac kilkanascie razy z Collonite no475 - przyzwoity, latwo sie go naklada, latwo rozpracowywuje, co wazne trzyma sie juz u mnie ( 2 warstwy ) ponad 2 miechy - woda ciagle elegancko spie....
Obecnie nastepnym do testow moim typem nr 1 jest wosk PB Nattys nie wiem tylko czy Blue, czy moze Red - nie moge sie zdecydowac
Oops, looks like the page is lost. Start your website on the cheap.
Ta do szyb jest zajebista - reszta tez daje rade
7) cos do czszyczenia szyb
Auto Glym - CGP, albo Nielsen Blue Window ( baaaaardzo dobry jak dla mnie, psik psik, scierka w ruch i szyba wypucowana - a cena, paaaaanie marketowa )
Do calosci wypadaloby zaopatrzyc sie jeszcze w cos do polerki auta. Moze jakas maszynke czy cos :
Ja mam taka + pad 125 i jest super + do tego krazki z CDS AutoSpa - aczkolwiek chcialbym teraz takie krazki kupic z zagieciami, coby moc takze bez obaw na katach pracowac
I jesli polerka, to jakies PB SSR 1-3 albo MG UC lub SRP - wiem ze na bank z tymi chyba mozna pracowac mechanicznie
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
Nie, mam na mysli takiego pada, ze jak wczepiasz go w krazek na rzepa, to rzep wchodzi jakby glebiej i brzegi sa osloniete przez gabke pada - cos jak Megsowe buffing padsy - o tyle to fajne, ze ryzyko jazdy katem krazka jest minimalne - chociaz pewnie przecina to sama gabke - sprawa do obgadania przez uzytkownikow
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
Nie, mam na mysli takiego pada, ze jak wczepiasz go w krazek na rzepa, to rzep wchodzi jakby glebiej i brzegi sa osloniete przez gabke pada - cos jak Megsowe buffing padsy - o tyle to fajne, ze ryzyko jazdy katem krazka jest minimalne - chociaz pewnie przecina to sama gabke - sprawa do obgadania przez uzytkownikow
Wiem o co chodzi,bardzo fajna rzecz tyle ze bardziej to w celu rownego wycentrowania pada na rzepie
a jezeli boisz sie ze podkladka przytrzesz to kup sobie na pady 125mm podkladke 115mm (3M)
lub opcja tania kupujesz podkladke 125M14 made in castorama (taka czarna cienka) zapinasz ja sama na polerke odpalasz i delikatnie scierasz na betonie
Ot co chyba zainwestuje po prostu w takiego Buff pada jaki koszt czegos takiego ? Ot ciekawosc i chec zabawy :twisted:
Nie mam zielonego pojecia ile taki pad kosztuje ani gdzie go kupic,mialem okazje na takim pracowac jak u Sebby bylismy z Kuba i Seba tez nie pamietal gdzie to kupic
:?
W telegraficznym skrócie:
Tar&Glue Remover - usunol smole owady i zywice
Non Acid - odswiezyl felgi
Shampers - umyl auto
Glinki- Sonax testowana bardzo fajny produkt za przystepna cena i SNB robi robote
Korekta lakieru wykonana:
S17 z SCHOLLA na zoltym padzie SNB i Monster Shine 80mm (bardzo fajny padzik do malych waskich elementow,a tnie jak wsciekly)
wykonczenie S40 SCHOLL na dwoglowicowce
cleaner Dodo Lime Prime zaje wyczyscil i wygladzil Zoske
Gold+ na zabezpieczenie z teflonem
W06 wosk SCHOLL
na jednym elemencie jest wosk Natty's Blue
plastiki SAS z Nielsena
oponki Brillance Nielsen
Komentarz